Reisverslag


Fietsdag 12 | Compiègne - Neslis (54km)

Er staat in totaal al 535 kilometer op onze tellers! De spanning stijgt bij de kinderen. Parijs komt in zicht en de ene naar de andere vraag wordt gesteld. 'Mama, wat wil jij zien in Parijs? Papa, ben jij al wel eens in Parijs geweest? Is de Eiffeltoren echt zo hoog als ie lijkt? In welke attracties wil jij? Kan ik daar een Donald Duck pet  kopen? etc. Wel gezellig dat enthousiasme maar het belangrijkste is dat we veilig en ontspannen deze metropool in kunnen fietsen. 

Lees meer »

Fietsdag 10 | Saint Quentin - Noyon (57 km)

Voordat we richting Noyon vertrekken, rijden we nog even langs het VVV van de stad om een stempel te halen. De medewerkers zijn onder de indruk van onze reis en ze willen dat we voor social media even op de foto gaan. Dat vinden we geen probleem! Daarna wandelen we nog even over een markt. Er zijn genoeg spullen te koop maar het voordeel (voor anderen misschien een nadeel ) van fietsen is, dat je niks kunt kopen!

Lees meer »

Fietsdag 9 | Cambrai - Saint Quentin (52km)

Deze ochtend worden we gewaarschuwd door onze buurman op de camping: "Er hangt regen in de lucht en jullie tent staat open". We proberen alles zo snel mogelijk in te pakken. Gelukkig blijft het bij een paar spatjes regen en kunnen we rustig vertrekken richting Saint Quentin. Vannacht kreeg ik last van een zeurend gevoel in mijn knie. Ik denk dat ik 'm een beetje te veel belast heb.  Ik besluit daarom om een deel van mijn bagage aan Rutger te geven. Rutger heeft nu echt veel kilo's mee te zeulen. Het geeft gelukkig wat verlichting. 

Lees meer »

Fietsdag 8 | Warhaing - Cambrai (34,5km)

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer.....1,2,3,4,5,6,7..............Zo trappen we al zingend de heuvels op. Het is een erg warme dag en vooral Isis heeft daar veel last van. De omgeving is verdord en de dorpjes lijken uitgestorven. We komen door verschillende mijnbouwdorpjes waar verder weinig te beleven valt. Het nodigt ons niet echt uit om uitgebreid te pauzeren. 

Lees meer »

Fietsdag 7 | Tournai-Warhaing (42km)

Wat leuk, we worden uitgezwaaid door Nederlanders die tegenover ons op de camping staan. Ze vinden het super knap wat wij en vooral onze meiden doen. Daarom hebben ze ook nog gedoneerd waar we natuurlijk heel blij mee zijn!  Daarna kopen we een brood bij de supermarkt en kom ik erachter dat ik de camping nog helemaal niet betaald heb! Gelukkig zijn we nog niet ver weg en bij aankomst terug op de camping heeft de eigenaar ons nog niet gemist.  De kinderen krijgen nog drie pakken chocoladekoeken mee en un bonne journée! 

Lees meer »

Fietsdag 6 | Geraardsbergen - Tournai (57,5km)

In Geraardsbergen hebben we bij de VVV een stempel gehaald voor ons Jacobsboekje.  Het VVV was niet zomaar een VVV. Er was namelijk  ook een Manneke Pis museum!  Meer dan 100 Manneke Pisses allemaal in verschillende outfits. Dat was grappig om eens te zien. Daarna hebben we een heerlijke Matten op.  Dit is een taartje uit de streek.

Lees meer »

Fietsdag 5 | Denderhoutem - Geraardsbergen (18,8km)

Deze dag staat een korte fietsdag gepland. We rijden langs de Dender en passeren meerdere sluizen. Hier stoppen we om te kijken hoe deze handmatig open worden gedraaid en het water naar het lagere niveau zakt. De omgeving doet ons denken aan Zuid-Limburg maar dan veel rustiger. We komen vroeg in de middag aan op camping de Gavers en gaan lekker zwemmen in het nabij gelegen zwembad. Op deze camping ontmoeten we meerdere vakantiefietsers. Geraardsbergen blijkt een kruispunt van meerdere fietsroutes.

Lees meer »

Fietsdag 4 | Londerzeel - Denderhoutem (41.5km)

Na een dag rust in Londerzeel was het weer aangenaam om op de fiets te zitten.  Even buiten Londerzeel pakten we de Leierkensroute op. Dit is een oud tracé van een spoorbaan die in 1876 werd aangelegd om Antwerpen te verbinden met Noord-Frankrijk en de kanaalhavens. Het landschap veranderde geleidelijk van vlak naar lichtglooiend en bracht ons in Aalst waar we weer een nieuwe stempel kregen voor ons Jacobsboekje. Na Aals volgden we de meanderende loop van rivier de Dender. 

Lees meer »

Fietsdag 2 | Postel-Herentals (36km)

Na een warme en wat onwennige nacht aten we een stevig ontbijt bij de paters. De muggen hadden vooral bij Luus en Phileine flink huis gehouden die ieder meer dan 25 muggenbeten hadden opgelopen. Desondanks stapten we op de fiets voor onze tweede fietsdag. Het beloofde een warme dag te worden met een zomerse temperatuur van 33 graden! We volgende op dit traject de knooppunten om uiteindelijk een dag later in Viersel de St. Jacobsroute weer op te pakken.

Lees meer »